Nj.E. ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke u zvaničnoj posjeti Vrhovnom sudu Crne Gore

26. 12. 2018.

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, gospođa Vesna Medenica, primila je danas u prvu zvaničnu posjetu Nj.E. ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država, gospođu Džudi Rajzing Rajnke (Judy Rising Reinke).

Na sastanku sa ambasadorkom Rajnke, predsjednica Medenica je zahvalila na dosadašnjoj podršci koju Ambsada SAD u Crnoj Gori upućuje crnogorskom sudstvu u procesu reforme pravosuđa, naročito u pravcu obuke sudija, unaprjeđenja informatičke infrastrukture i daljeg jačanja transparentnosti rada sudova. Pored toga, predsjednica se osvrnula na ključne aktivnosti koje su do sada realizovane tokom trajanja mandata prethodnih ambasadora u Crnoj Gori i predstavila buduće aktivnosti Vrhovnog suda Crne Gore na planu unaprjeđenja efikasnosti pravosuđa.

Nj.E. ambasadorka Rajnke je naglasila da je identifikacija oblasti u kojima je neophodno pružiti dalju podršku, u okviru saradnje sa sudstvom, jedan od prioriteta u daljem radu i izrazila nadu da će se uskoro ponovo sastati. „Sjedinjene Američke Države će nastaviti da pružaju podršku vladavini prava i reformi pravosuđa“, kazala je ambasadorka Rajnke, ističući da je to u zajedničkom interesu i u cilju građana.

U iščekivanju narednog susreta, predsjednica Medenica je izrazila duboko uvjerenje da će saradnja, uspostavljena na čvrstim osnovama sa prethodnicima ambasadorke Rajnke, biti nastavljena u budućnosti i uputila iskrene čestitke povodom predstojećih praznika.
 
Kabinet predsjednice

Ostale informacije