Održan prvi sastanak Upravnog odbora Horizontalnog programa Savjeta Evrope

10. 05. 2017.

Danas je održan prvi sastanak Upravnog odbora Horizontalnog programa Savjeta Evrope, na kojem je učestvovala predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, gospođa Vesna Medenica. Horizontalni program ima za cilj pružanje podrške crnogorskim vlastima u sprovođenju ključnih preporuka relevantnih tijela Savjeta Evrope značajnih za proces pridruživanja Evropskoj uniji.

U ime crnogorskog pravosuđa, predsjednica Medenica imala je izlaganje na temu “Odgovornost u pravosudnom sistemu”. 

 “Odgovornost u pravosuđu”, kao jedan od projekata u okviru Horizontalnog programa je usmjeren na jačanje sveobuhvatnih kapaciteta Sudskog i Tužilačkog savjeta, kao i Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, i ima kao viziju jačanje odgovornosti u cjelokupnom pravosudnom sistemu u Crnoj Gori.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti o implementaciji horizontalne aktivnosti, kao i postignuta dostignuća na nivou nacionalnog sistema, a riječi je bilo i o predstojećim planovima i izazovima.
 
Vrhovni sud Crne Gore će nastaviti da  ulaže sve neophodne napore u dostizanju postavljenih ciljeva Horizontalnog projekta, uostalom, kao što je to i do sada činio u mnogim drugim uspješno realizovanim projektima.

         


                                                                                            KABINET PREDSJEDNICE

Ostale informacije