Okrugli sto Jahorina, Bosna i Hercegovina

Delegacija Sudskog savjeta na okruglom stolu u Jahorini,

Bosna i Hercegovina

 

Sudski savjet Crne Gore, kojeg predvodi predsjednik Vesna Medenica prisustvovaće okruglom stolu "Kriterijumi za imenovanje i razrješenje sudija" koji se 04. - 05. decembra 2009. godine održava na Jahorini, Bosna i Hercegovina. 

 

Okrugli sto organizuje Internacionalna Menadžment Grupa za članove Sudskog savjeta Crne Gore i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, u kontekstu projekta "Regionalne saradnje u okviru podrške nezavisnom i efikasnom pravosuđu u Crnoj Gori".

 

Članovi sudskih savjeta država učesnica razmijeniće iskustva u oblasti kriterijuma i postupaka za izbor sudija i predsjednika sudova, analizirati pojedinačne kriterijume, probleme u praktičnoj primjeni kriterijuma za ocjenjivanje kandidata i eventualne izmjene, kriterijume za razrješenje sudija, pojedinačne disciplinske prekršaje i razloge za razrješenje sudija, kao i transparentnost disciplinskog postupka.

 

Učesnicima okruglog stola u uvodnom dijelu obratiće se predsjednik Sudskog savjeta Crne Gore Vesna Medenica i predsjednik Visokog sudskog i tužilaškog vijeća Bosne i Hercegovine Milorad Novković.


Ostale informacije