Oproštajna posjeta ambasadorke SAD u Crnoj Gori Sju Kej Braun

06. 02. 2015.

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadorku SAD u Crnoj Gori Sju Kej Braun.

Na sastanku, ambasadorka Braun je istakla značaj postignutih rezultata rada sudova u jačanju demokratije i vladavine prava u Crnoj Gori i čestitala predsjednici Medenici na njenom izuzetnom doprinosu u ostvarenoj reformi pravosuđa i zalaganju za unapređenje znanja nosilaca sudijske funkcije. Posebno je naglašen značaj boravka crnogorske sudske delegacije američkim pravosudnim organima i susret predsjednice Medenice sa predsjednikom Vrhovnog suda SAD Džonom Robertsom u septembru 2014. godine.

Ambasadorka SAD je izrazila očekivanje da će Crna Gora u svojim evroatlantskim integracijama nastaviti da se kreće naprijed i da će sprovedene i tekuće reforme biti održive sa ciljem boljeg života njenih građana.

Predsjednica Vrhovnog suda zahvalila je ambasadorki Braun na uspješnoj saradnji, velikoj podršci u zajedničkim projektima, kao i partnerskom odnosu koji je rezultirao vidljivim napretkom u oblasti reforme crnogorskog sudskog sistema. Iskazala je čvrstu vjeru da će i novoizabrana ambasadorka SAD ostvariti uspješnu saradnju sa Vrhovnim sudom Crne Gore kako bi zajedničkim aktivnostima i projektima doprinjele daljem jačanju efikasnosti, odgovornosti i transparentnosti rada sudova i ostvarivanju mjerljivih rezultata.

Sliku sa današnjeg sastanka možete preuzeti iz odeljka Galerija.

Ostale informacije