Osnivačka konferencija za podršku obuci u pravosuđu

Predsjednik Vrhovnog suda na Osnivačkoj konferenciji za podršku obuci u pravosuđu

 

Predsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica prisustvovaće Osnivačkoj konferenciji za podršku obuci u pravosuđu koja se održava 12.-14. aprila 2011. godine u Atini, Grčka.

 

Na Konferenciji najviši zvaničnici pravosudnih organa država Evrope i Centralne Azije diskutovaće o budžetskim pitanjima - optimalnoj raspodjeli sredstava namijenjenom sudstvu, upravljanju sudovima i predmetima, poboljšanju sudske administracije, informacionom sistemu u službi povećanja efikasnosti i transparentnosti rada, kao i o infrastukturnim kapacitetima organa pravosuđa.

 

Predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore obratiće se prisutnima u utorak 12. aprila 2011. godine na svečanom otvaranju prvog plenarnog zasijedanja Konferencije.

 

Pored čelnika sudske vlasti evropskih i centralnoazijskih zemalja u radu Osnivačke konferencije učestvovaće i predstavnici Evropske komisije za efikasnost pravosuđa Savjeta Evrope, Svjetske banke, ministri pravde i visoki policijski funkcioneri država učesnica.

 

Obraćanje predsjednika Vrhovnog suda Vesne Medenice možete preuzeti sa web stranice Vrhovnog suda u utorak, 12. aprila 2011. godine nakon 11.00h.


Ostale informacije