"Otvorena vrata" - predsjednik Vlade Milo Đukanović u posjeti Vrhovnom sudu

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović predvodiće delegaciju Vlade koja će zvanično posjetiti Vrhovni sud Crne Gore u utorak, 5. maja 2015. godine, u 12.00h.
   
Posjeta predstavnika Vlade organizuje se u okviru aktivnosti "Otvorena vrata" -jačanja transparentnosti rada Vrhovnog suda i saradnje sa drugim državnim organima.
 
Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica predočiće zvaničnicima izvršne vlasti Godišnji izvještaj o radu Vrhovnog i sudova u Crnoj Gori za 2014, prioritete i izazove nacionalnog sudskog sistema u tekućem procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i NATO-u.
 
Na sastanku će takođe biti riječi o uzajamnim obavezama i unapređenju saradnje sudske i izvršne vlasti u pravcu ispunjenja obaveza iz poglavlja 23 i 24.
 
U Vladinoj delegaciji su i potpredsjednik za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duško Marković, ministar pravde Zoran Pažin i ministar finansija Radoje Žugić.
 
Medijima je dozvoljeno snimanje uvodnih sekvenci sastanka (pokrivalice).
 
Izjave za javnost predsjednika Vrhovnog suda i Vlade Crne Gore, uz prisustvo medija, predvidjene su nakon završetka sastanka, oko 14h, u holu Vrhovnog suda.

Ostale informacije