Panel diskusija o organizovanom kriminalitetu

Fakultet pravnih i humanističkih nauka na Univerzitetu Donja Gorica; 17.04.2019.

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore je učestvovala na panelu o organizovanom kriminalitetu na Fakultetu pravnih i humanističkih nauka, na Univerzitetu Donja Gorica, koji je održan za studente osnovnih i postdiplomskih studija, u cilju predstavljanja dostignuća i izazova u radu crnogorskog pravosuđa, tužilaštva i policije, kao i ostalih značajnih aktera kada je u pitanju oblast borbe protiv organizovanog kriminaliteta i implementacija evropskih standarda.
 
U obraćanju studentima, predsjednica je govorila o sprovedenim reformama u pravosuđu, kaznenoj politici sudova, ostvarenim rezultatima koji su od odlučujućeg značaja za napredak Crne Gore u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i poštovanju  ljudskih prava i osnovnih sloboda u krivičnom postupku, sa posebnim osvrtom na svrhu kažnjavanja organizovanih kriminalnih grupa. Predsjednica je naglasila da borba protiv organizovanog kriminala zahtijeva kontinuiran rad, te da je u represiji ove vrste kriminala ključna primjena instituta oduzimanja imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Učešćem predsjednice Medenice na panelu je nastavljena uspješna saradnja Vrhovnog suda Crne Gore i Univerziteta Donja Gorica. Pored predsjednice Medenice, na panelu su govorili i vrhovni državni tužilac, gospodin Ivica Stanković, direktor Uprave policije, gospodin Veselin Veljović i predsjednik Advokatske komore Crne Gore, gospodin Zdravko Begović.
 

 
Kabinet predsjednice

 

Ostale informacije