Posjeta Vrhovnom sud Republike Slovenije

Predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore u posjeti Vrhovnom sudu Republike Slovenije
 
Nakon prisustva Unidem Campus seminaru: "Nezavisnost sudija i tužilaca - perspektive i izazovi", koji se održao 28. februara - 03. marta 2011. godine u Trstu, Italija, predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica sastala se danas, 04. marta 2011. godine, u Ljubljani, sa predsjednikom Vrhovnog suda Republike Slovenije Brankom Maslešom.
 
Kako je Crna Gora dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, a Republika Slovenija je već članica zajednice evropskih naroda, to je saradnja između dva sudska sistema i razmjena iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije veoma značajna na putu Crne Gore za ispunjenje sedam uslova i uspostavu vladavine prava.
 
Predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore uputila je poziv slovenačkom kolegi da posjeti Vrhovni sud, što je g-din Masleša sa zadovoljstvom i prihvatio.
    
Susret predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore i predsjednika Vrhovnog suda Republike Slovenije je nakon 2001. godine prvi sastanak zvaničnika najviših sudskih instanci dviju država.

Ostale informacije