Posjeta Vrhovnom sudu Republike Turske

Predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore u zvaničnoj posjeti Vrhovnom sudu Republike Turske

 

 

Delegacija crnogorskih sudija koju predvodi predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica od 03-06. oktobra 2011. godine boravi u zvaničnoj posjeti Vrhovnom sudu Republike Turske na poziv predsjednika A. Nazim Kaynaka.

 

Predsjednica Medenica predočila je danas turskom kolegi organizaciju i način funkcionisanja sudskog sistema, kao i rezultate rada sudova u Crnoj Gori.

 

Na radnom sastanku sa predsjednikom Kaynakom poseban akcenat je dat postojećim rješenjima i iskustvu turske sudske vlasti u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, edukaciji nosilaca sudijske funkcije, percepciji javnosti o radu sudova, kao i funkcionisanju informaciono-komunikacionog sistema u sudstvu.

 

Predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore sastala se i sa predsjednicima Ustavnog suda i Državnog savjeta Republike Turske, Hasimom Kilicem i Huseinom Husnu Karakulukčijem, dok je za sjutra planiran susret sa predsjednikom i članovima Vrhovnog odbora visokih sudija i tužilaca, kojom prilikom će se crnogorskoj delegaciji prezentirati projekat Nacionalne sudske mreže. 

 

Ostale informacije