POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI VRHOVNOG SUDA, AKCIJE ZA LJUDSKA PRAVA I CENTRA ZA MONITORING I ISTRAŽIVANJE (CEMI)

10. 07. 2015.

Vrhovni sud Crne Gore zaključio je danas Memorandum o saradnji sa nevladinim organizacijama Akcija za ljudska prava i Centrom za monitoring i istraživanje (CEMI).
   
Svrha Memoranduma je predstavljanje osnova na kojima će potpisnici Memoranduma razmjenjivati informacije i zajednički sarađivati na implementaciji projekta „Monitoring reforme pravosuđa“.
 
Tokom osamnaestomjesečne saradnje Vrhovnog suda, Akcije za ljudska prava i CEMI-ja, realizovaće se četiri tematska istraživanja: Primjena načela slučajne dodjele predmeta; primjena Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku; primjena prava na službenu odbranu i racionalizacija mreže sudova - uporedna iskustva.
 
Memorandum o saradnji su potpisali predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, izvršna direktorica Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc-Prelević i predsjednik Upravnog odbora CEMI-ja Zlatko Vujović.
 
Projekat „Monitoring reforme pravosuđa“ realizuje se uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori kroz “IPA 2013 Civil Society Facility Montenegro” program i Ambasade Kraljevine Holandije.
 
Fotografija sa današnjeg potpisivanja može se preuzeti iz odeljka Galerija, dok je tekst Memoranduma dostupan u odeljku Memorandumi i protokoli.

Ostale informacije