Potpisan Sporazum o saradnji za implementaciju Projekta „Unapređenje efikasnosti pravosuđa kroz primjenu informacionih tehnologija”

11. 02. 2015.

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković,  predsjednik Sudskog savjeta Mladen Vukčević i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković potpisali su danas, u Vladi, Sporazum o saradnji za implementaciju Projekta  "Unapređenje efikasnosti pravosuđa kroz primjenu informacionih tehnologija" .

Glavni cilj Projekta je unapređenje efikasnosti pravosudnog sistema u Crnoj Gori kroz svakodnevnu primjenu informaciono komunikacionih tehnologija u radu pravosudnih institucija. Zadaci Projekta su usklađeni sa ciljevima definisanim u Strategiji za reformu pravosuđa u Crnoj Gori i Akcionim planom za poglavlje 23 pregovaračkog procesa s Evropskom unijom.

Implementacija projekta obuhvata tri komponente: Komponentu I koja se odnosi na jačanje pravosudnog menadžmenta, Komponentu II za razvijanje koncepta "sudstvo bez papira", dok se Komponenta III odnosi na sudove, tužilaštva, Zavod za izvršenje krivičnih sankcija i Ministarstvo pravde.

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške i realizovaće se u trogodišnjem periodu 1.01.2015.-31.12.2017. godine

Ostale informacije