Potpisivanje Protokola o postupanju u slučajevima nasilja u porodici

Zamjenik predsjednika Vrhovnog suda Stanka Vučinić potpisaće danas, 25. novembra 2011. godine, Protokol o postupanju u slučajevima nasilja u porodici.
 
Potpisivanjem Protokola započeće se nacionalna kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja u porodici". Protokolom se predviđa međuinstitucionalna i međusektorska saradnja u vezi porodičnog nasilja i nasilja nad ženama, kao i postupanje pojedinačnih, nadležnih državnih organa.
 
Pored zamjenika predsjednika Vrhovnog suda, potpisnici Protokola o saradnji u slučajevima porodičnog nasilja su i potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković, vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić, ministar prosvjete i sporta Slavoljub Stijepović, ministar zdravlja Miodrag Radunović, ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović, direktor Uprave policije Veselin Veljović i predsjednik Vijeća za prekršaje Zoran Živković.
 
Ceremoniju potpisivanja otvoriće potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković, šef Delegacije EU u Crnoj Gori Leopold Maurer i stalni koordinator Sistema UN i stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori Rastislav Vrbenski. 
 
Ceremonija potpisivanja Protokola o postupanju u slučajevima nasilja u porodici održaće se u Vili „Gorica“, u 17.00 sati.

Ostale informacije