Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore na godišnjem savjetovanju sudija Republike Srbije

08. 10. 2018.

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica, prisustvuje godišnjem savjetovanju sudija Republike Srbije: "Sudijski dani - 2018" na poziv predsjednika Vrhovnog kasacionog suda Republike Srbije, Dragomira Milojevića, koji se održavaju od 08. do 10. oktobra 2018. godine, u Vrnjačkoj Banji.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika Vrhovnog kasacionog suda Republike Srbije, koje je bilo posvećeno aktuelnim pitanjima nezavisnosti i efikasnosti sudstva, stanju i položaju sudija i suda, prisutnima se obratila predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore. Predsjednica je govorila o iskustvima sudstva na polju izmjene Ustava i organizacionih zakona u Crnoj Gori. U daljem toku godišnjeg savjetovanja, sudije će razmatrati teme: "Pravosuđe danas", "Zakoni i njihova primjena" i "Aktuelna sporna pitanja u sudskoj praksi".   
 
U delegaciji Vrhovnog suda Crne Gore, koju predvodi predsjednica Vesna Medenica, su i sudije Radojka Nikolić i Branimir Femić. Na ovogodišnjem savjetovanju sudija Republike Srbije učestvuju sudije, visoki sudski zvaničnici i eminentni pravni stručnjaci iz regiona, međunarodni eksperti i novinari.
 
 
Kabinet predsjednice

Ostale informacije