Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore na svečanoj sjednici Evropskog suda za ljudska prava

25. 01. 2019.

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica, predvodi crnogorsku delegaciju na poziv predsjednika Evropskog suda za ljudska prava, Gvida Rajmondija (Guido Raimondi) na svečanu sjednicu koja se danas održava povodom otvaranja sudijske godine Evropskog suda. 

Na svečanoj sjednici, predsjednicima vrhovnih i ustavnih sudova članica Savjeta Evrope, obratiće se predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, Gvido Rajmondi i predsjednik Francuskog ustavnog savjeta, Laurent Fabius. 
 
U okviru obilježavanja otvaranja sudijske godine Evropskog suda za ljudska prava, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore učestvuje u radu seminara "Jačanje povjerenja u sudstvo", koji obuhvata četiri teme: "Izbor, napredovanje i razrešenje sudija", "Strategije kojima se gradi povjerenje i odgovornost drugih organa radi jačanja i zaštite sudstva", "Presude i izdvojena mišljenja - komplementarnost i tenzije" i "Protokol br 16".
 
Seminari predstavljaju forum za diskusiju između sudija Evropskog suda za ljudska prava i sudija drugih sudova, na teme od značaja za ulogu Suda u Strazburu u sistemu zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda i nacionalnih sudova.

U sastavu crnogorske delegacije, koju predvodi predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore su predsjednik Sudskog savjeta Crne Gore, dr Mladen Vukčević, sudije Vrhovnog suda Crne Gore, Svetlana Vujanović i Miraš Radović, predsjednica Upravnog suda Crne Gore, Branka Lakočević i zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, Valentina Pavličić. 

 
KABINET PREDSJEDNICE

Ostale informacije