Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore sa predsjednicima vrhovnih sudova i generalnim tužiocima na prijemu kod premijera Duška Markovića

Konferencija "Međunarodni terorizam i ilegalne migracije"

27. 06. 2019.

U okviru konferencije predsjednika vrhovnih sudova i generalnih tužilaca "Međunarodni terorizam i ilegalne migracije", koja je održana 24.-26. juna u Budvi, predsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Duško Marković primio je na Cetinju predsjednicu Vrhovnog suda Crne Gore, gospođu Vesnu Medenicu i predsjednike vrhovnih sudova i generalne tužioce.
 
Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore je izrazila zadovoljstvo povodom održanog prijema, ističući značaj aktuelnih pitanja u Crnoj Gori i međunarodnoj zajednici, koja su razmatrana tokom višednevne konferencije. Međunarodna konferencija, u organizaciji Vrhovnog suda Crne Gore, kao i posjeta predsjednika vrhovnih sudova i generalnih tužilaca Crnoj Gori, potvrđuje snažnu opredijeljenost našeg pravosuđa da aktivno učestvuje u međunarodnoj saradnji u oblasti borbe protiv globalnih prijetnji terorizma i ilegalnih migracija.
 
Premijer Duško Marković je istakao da je pravosudni sistem unaprijeđen u skladu sa najvišim pravnim normama, te da danas naša zemlja pruža punu pravnu sigurnost svojim građanima, turistima i investitorima. "Crna Gora bilježi impresivan razvoj sa jednom od najviših stopa rasta u Evropi u protekle dvije godine. A u temelju tog razvoja su vladavina prava i efikasno i profesionalno pravosuđe kao osnovni preduslovi za stabilnost i napredak svakog društva" - naveo je premijer, ocijenivši da je uspjesima naše zemlje značajno doprinio kvalitetan rad sudstva i tužilaštva.
 
Sastanku je prisustvovao i vrhovni državni tužilac, gospodin Ivica Stanković.
 


Kabinet predsjednice
 

Ostale informacije