Predsjednica Vrhovnog suda na VIII Konferenciji predsjednika vrhovnih sudova Centralne i Istočne Evrope

28. 05. 2018.

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica prisustvuje VIII Konferenciji predsjednika vrhovnih sudova Centralne i Istočne Evrope koja se 28-30. maja održava u Viljnusu, u organizaciji Vrhovnog suda Litvanije i CEELI instituta u Pragu.
 
Na ovogodišnjoj, redovnoj Konferenciji šefova pravosuđa evropskih država, predsjednici vrhovnih sudova diskutovaće o odnosu sudstva sa drugim granama vlasti, aktuelnim pitanjima sudske nezavisnosti, etičkim kodeksima sudija, kao i filterisanju žalbi u Vrhovnom sudu.
 
 
Na današnjoj, prvoj sesiji, predsjednica Medenica će imati izlaganje na temu: „Unapređenje kvaliteta administracije u Vrhovnom sudu“, sa posebnim osvrtom na upravljanje predmetima, smanjenje zaostataka i specijalizaciju sudija.           
 
Vrhovni sud Crne Gore redovni je učesnik Konferencije čiji je pokrovitelj Institut Centralnoevropske i azijske pravne inicijative (CEELI). Institut je osnovan 1990. godine sa ciljem pomoći nezavisnim državama i mladim demokratijama u njihovim naporima za reformu pravosuđa.
 
                                                                                                             Kabinet predsjednice

Ostale informacije