Predsjednica Vrhovnog suda u studijskoj posjeti Portugalu

06. 11. 2017.

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica 6-9. novembra boravi u studijskoj posjeti pravosudnim institucijama u Portugalu.
 
Prvog dana posjete predsjednica Medenica se susrela sa predsjednikom Vrhovnog suda Portugala Antonijom Silvom Enrike Gasparom. Dvoje kolega razmijenili su iskustva o strukturi nacionalnih vrhovnih sudova, sprovedenim reformama i rezultatima rada, sistemima ocjenjivanja i disciplinskih postupaka i ulozi portugalskog Vrhovnog suda kao žalbene instance za odluke Visokog sudskog savjeta.
 
 
Pored Vrhovnog suda Portugala, crnogorska pravosudna delegacija posjetiće i Visoki sudski i tužilački savjet, Vrhovno državno tužilaštvo, nacionalnu akademiju za sudije i tužioce, Apelacioni sud u Lisabonu i prvostepeni sud u Sintri.
 
Studijska posjeta se organizuje za predstavnike crnogorskog Vrhovnog suda, Sudskog savjeta, Vrhovnog državnog tužilaštva i Tužilačkog savjeta u okviru projekta HF 14-Crna Gora „Odgovornost u pravosudnom sistemu“, a koji se realizuje u sklopu Horizontal facility programa za zemlje Zapadnog Balkana i Tursku. Program zajednički finansiraju Evropska unija i Savjet Evrope.
 
Kabinet predsjednice
 
            

Ostale informacije