Predsjednica Vrhovnog suda uputila telegram saučešća predsjedniku Vrhovnog suda Ruske Federacije

04. 04. 2017.

Povodom jučerašnjeg terorističkog napada u Sankt Peterburgu, u kojem su stradale i povrijeđene nedužne žrtve, među kojima i djeca, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, gđa Vesna Medenica, uputila je najdublje izraze saučešća predsjedniku Vrhovnog suda Ruske Federacije, NJ.E. Vyacheslav Lebedevu i ambasadoru Ruske Federacije u Crnoj Gori, NJ.E. Sergej Nikolajevič Gricaju.

"Moje misli su uz porodice nastradalih žrtava, a povrijeđenima u napadu želim uspješan oporavak. Nažalost, u teškim trenucima nakon pretrpljenog napada prisjetimo se da smo obavezani da ko god da je učinilac terorizma, ni pod kakvim okolnostima ne može biti opravdan razlozima vjerske, političke, ideološke, rasne ili etičke prirode. Zbog toga nam je potrebna zajednička borba protiv terorizma na unutrašnjem i međunarodnom planu, u cilju sprječavanja krivičnih djela terorizma, odnosno efikasnog krivičnog gonjenja i kažnjavanja terorizma. Na to nas upućuje naša posvećenost vladavini prava, pripadnost demokratskom društvu i norme međunarodnog prava." - istaknuto je u telegramu.

Ovim povodom, predsjednica je uputila jasnu poruku da je crnogorsko pravosuđe snažno posvećeno borbi protiv terorizma i da smo svi društveno svjesni da je svijet suočen sa prijetnjom terorizma,  na koju mora odgovoriti solidarno, odlučno i brzo. 

                                                                                                    Kabinet predsjednice 

Ostale informacije