Predsjednik Evropskog suda za ljudska prava Guido Raimondi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

27. 02. 2019.

Na poziv predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore, Vesne Medenice, predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, Guido Raimondi boraviće u posjeti Crnoj Gori 28.02.2019. - 02.03.2019. godine.

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica i predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, Guido Raimondi, prisustvovaće u četvrtak, 28. februara Okruglom stolu koji organizuje Vrhovni sud Crne Gore u saradnji sa AIRE Centrom iz Londona, u Kolašinu.

Najvišeg predstavnika Evropskog suda primiće predsjednik Vlade, Duško Marković 1. marta u Vili Gorica, nakon čega će se sastati sa potpredsjednikom Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i minstrom pravde, Zoranom Pažinom i predsjednikom Ustavnog suda Crne Gore, Dragoljubom Draškovićem, takođe u Vili Gorica.

Istoga dana, predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović će primiti predsjednika Evropskog suda, Raimondija u Rezidenciji, na Cetinju.

Nakon prijema na Cetinju, predsjednik Evropskog suda Raimondi će održati predavanje studentima Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore na temu "Evropski sud za ljudska prava: Zaštita osnovnih prava i sloboda i unaprjeđenje efikasnosti rada". Predavanju će prisustvovati najviši predstavnici crnogorskog pravosuđa i akademske zajednice.
 

 
Kabinet predsjednice
 

Ostale informacije