Predsjednik Vrhovnog kasacionog suda u posjeti Vrhovnom sudu Crne Gore

Predsjednik Vrhovnog suda i Sudskog savjeta Crne Gore Vesna Medenica sastala se danas, 30. juna, sa predsjednikom Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Republike Srbije Dragomirom Milojevićem.
 
Dvoje predsjednika su na sastanku razmijenila iskustva o sprovedenoj i tekućoj reformi sudskog sistema, rezultatima rada, jačanju efikasnosti i transparentnosti rada sudova, edukaciji i odgovornosti sudija i primjeni alternativnih načina rješavanja sporova.
 
Predsjednica Medenica predočila je srpskom kolegi strategiju razvoja crnogorskog sudstva i iskustva iz pregovaračkog procesa za poglavlja 23 i 24.
 
Zajednički je konstatovano da je potrebno nastaviti uspješnu pravosudnu saradnju Crne Gore i Republike Srbije, koja će se u budućem periodu prevashodno odnositi na stručnu pomoć kolegama u Srbiji, u procesu pristupanja Evropskoj uniji.
 
Susret najviših sudskih zvaničnika Crne Gore i Republike Srbije, predsjednika Medenice i Milojevića, održao se u okviru zvanične posjete delegacije Ministarstva pravde Republike Srbije Crnoj Gori koju predvodi ministar pravde Nikola Selaković.
 
Sliku sa sastanka možete preuzeti sa portala Vrhovnog suda www.sudovi.me, iz odeljka Galerija.

Ostale informacije