Predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore na V sastanku Mreže predsjednika vrhovnih sudova Evropske unije

26. 10. 2012.

 

Predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica prisustvovala je danas, 26.oktobra, u Parizu, V sastanku Mreže predsjednika vrhovnih sudova Evropske unije.

 

Sastanak je otvorio predsjednik Mreže i predsjednik Vrhovnog suda Holandije Geert Corstens, dok su teme o kojima se diskutovalo bile "Imenovanje sudija u Vrhovni sud", "Imenovanje sudija u Sud pravde Evropske unije i u Evropski sud za ljudska prava u Strazburu". 

 

Podsjećamo, predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica od strane kolega iz Evropske unije jednoglasno je izabrana za posmatrača na Generalnoj skupštini održanoj 13. oktobra 2011. godine u Sofiji. Predsjednica crnogorskog Vrhovnog suda se na taj način pridružila ostalim posmatračima-predsjednicima Vrhovnih sudova Hrvatske, Norveške i Lihtenštajna.

 

Mreža predsjednika vrhovnih sudova Evropske unije je udruženje osnovano 2004. godine i ima za cilj unapređenje razmjene mišljenja i iskustva u sudskoj praksi država Unije, promociju organizacije i funkcija vrhovnih sudova, naročito povezanih sa njihovom ulogom u primjeni legislative evropskog komunitarnog prava.        

 

Fotografiju sa sastanka možete preuzeti na portalu http://sudovi.me/vrhs/galerija/.


Ostale informacije