Predsjednik Vrhovnog suda u posjeti Vrhovnom sudu Republike Turske

Predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica sastala se danas u Ankari sa predsjednikom Vrhovnog suda Republike Turske Ali Alkanom.
 
Dvojica predsjednika su na sastanku razmijenila iskustva o reformi sudskog sistema, rezultatima rada sudova, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, jačanju transparentnosti i efikasnosti rada sudova, edukaciji i odgovornosti sudija.
 
Predsjednik Alkan predočio je iskustva turskih sudija u korišćenju informacionog sistema koji je jedan od najnaprednijih u svijetu, sa posebnim osvrtom na prednosti u upravljanju radom sudova. Na sastanku je zaključeno da je potrebno konstantno unapređivati i razvijati informacione tehnologije u sudstvu u korist sudijskog rada i zadovoljstva korisnika sudskih usluga.
      
Predsjednica Medenica predočila je turskom kolegi strategiju razvoja crnogorskog sudstva i obaveze koje proizilaze iz pregovaračkog procesa za poglavlja 23 i 24 pregovaračkog procesa kako bi nacionalni sudski sistem bio u ravni država članica Evropske unije.
 
Radnu posjetu crnogorske sudske delegacije Vrhovnom sudu i Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Republike Turske organizuje Kancelarija Internacionalne mendažment grupe u Podgorici (IMG) i Ministarstvo pravde Republike Turske.
 
Sliku sa sastanka možete preuzeti sa portala Vrhovnog suda www.sudovi.me, iz odeljka Galerija.


Ostale informacije