Predstavnici EWM Instituta u oproštajnoj posjeti Vrhovnom sudu i Sudskom savjetu

Predsjednik Vrhovnog suda i Sudskog savjeta Vesna Medenica primila je 27. juna u oproštajnu posjetu direktora EWM Instituta za Crnu Goru Mark Lasmana sa saradnicima.
 
Na sastanku je apostorfirana odlična saradnja EWM Instituta sa Vrhovnim sudom i Sudskim savjetom Crne Gore tokom cijelog trajanja USAID projekta "Program efikasnog upravljanja", koji je sprovodio EWM Institut.
 
Predsjednica Medenica je zahvalila gdinu Lasmanu na nesumnjivoj podršci EWM Instituta u unapređenju pravosudnog informacionog sistema (PRIS) i jačanju efikasnosti i transparentnosti crnogorskih sudova i njihovoj dostupnosti građanima.
 
Osim pravosudnog informacionog sistema, izuzetno velika podrška USAID i EWM Instituta crnogorskom sudstvu ogleda se u rekonstrukcijama prostorija Osnovnog suda u Podgorici i Osnovnog suda u Ulcinju. Renoviranjem prostorija ovih sudova obezbijeđen je nesmetan rad kako sudijama i sudskoj adminstraciji, tako i svim strankama i zainteresovanoj javnosti.
 
Sagovornici su ocijenili da je osnivanje i funkcionisanje Radne grupe za implementaciju PRIS-a i IKT Odeljenja Sudskog savjeta odličan način da se uz podršku inostranih partnera informacioni sistem u sudovima i statističko izvještavanje izdigne na nivo standarda mnogih država Evropske unije.

 

Ostale informacije