PREZENTACIJA IZVJEŠTAJA MISIJE OEBS U CRNOJ GORI O RADU SUDOVA

Javna prezentacija izvještaja o radu sudova sačinjenih od strane Misije OEBS u Crnoj Gori biće održana danas, 10. juna 2013. godine, u hotelu "Ramada" u Podgorici.

Na skupu će biti predstavljeni Godišnji izvještaj o praćenju suđenja za period septembar 2011-decembar 2012. godine i dva tematska izvještaja-Pritvor: učestalost određivanja i opravdanost izricanja i Izvještaj o praćenju izvršnog postupka.

U uvodnom dijelu prezentacije prisutnima će se obratiti:

- predsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica
- potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković
- vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković
- direktor Centra za monitoring Zlatko Vujović
- zamjenik šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori Waldemar Figaj.

Izvještaji su proistekli iz realizacije treće faze projekta „Praćenje suđenja“, koji podrazumijeva praćenje parničnih i krivičnih postupaka, kao i izvršnog postupka u Višim sudovima u Podgorici i Bijelom Polju i svim osnovnim sudovima u Crnoj Gori.

Projekat implementira Misija OEBS u partnerskom odnosu sa Centrom za monitoring (CEMI) i uz finanijsku podršku šest zemalja: Holandije, Luksemburga, Njemačke, Francuske,  Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

Pored predsjednika sudova, stručnom skupu će prisustvovati i akreditovani ambasadori, državni tužioci, predstavnici Ministarstva pravde, Advokatske komore, Centra za posredovanje Crne Gore, Udruženja sudskih vještaka Crne Gore, kao i predstavnici međunarodnih organizacija i civilnog društva.


Ostale informacije