Prijem predstavnika TIKE u Vrhovnom sudu

12. 02. 2015.

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica sastala se danas sa koordinatorom programa Kancelarije Turske agencije za razvoj i koordinaciju u Crnoj Gori (TIKA) gdinom Mustafom Yaziđijem.

Predsjednica Medenica upoznala je gdina Yaziđija s organizacijom crnogorskog sudskog sistema, ostvarenim rezultatima rada sudova i tekućom reformom pravosuđa koja će doprinijeti  jačanju efikasnosti, efektivnosti i transparentnosti rada sudova i odgovornosti nosilaca sudijske funkcije.

Uz zvaničnu posjetu crnogorske sudske delegacije pravosudnim turskim organima u 2014. godini i očekivanu posjetu predsjednika Vrhovnog suda Republike Turske Ali Alkana Crnoj Gori u ovoj godini, sagovornici su zaključili da Vrhovni sud Crne Gore i Republike Turske imaju izuzetno uspješnu saradnju.

Na današnjem sastanku je dogovoren način saradnje Vrhovnog suda i Turske agencije za razvoj i koordinaciju koja će prvenstveno imati za cilj unapređenje bezbjednosnih i radnih uslova sudija i jednak pristup sudovima svim kategorijama lica, a naročito licima s invaliditetom.

Fotografiju sa današnjeg sastanka možete preuzeti iz odeljka Galerija.

Ostale informacije