Regionalni sastanak sudija

Regionalni sastanak sudija koji postupaju u predmetima ratnih zločina

27.jun 2011, Bečići

 

Regionalni sastanak sudija koji postupaju u predmetima ratnih zločina održaće se u ponedeljak, 27. juna u Bečićima, u organizaciji OEBS/ODHIR projekta "Pravda i ratni zločini", u saradnji sa Vrhovnim sudom Crne Gore.

Pored sudija iz regiona, u radu sastanka učestvovaće i sudije Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) Fausto Pokar i Bakone Moloto.

 

U dijelu koji je otvoren za javnost prisutnima će se obratiti predsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica, sudija MKSJ Fausto Pokar, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Leopold Maurer, šef Misije OEBS u Crnoj Gori Šarunas Adomavičijus i regionalni koordinator projekta "Pravda i ratni zločini" ODHIR Robert Adams.

 

"Pravda i ratni zločini" je regionalni projekat koji je sa 4 miliona € finansira Evropska unija, a kojeg sprovodi OEBS Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava (ODHIR), u saradnji sa MKSJ, UN Institutom za međuregionalni kriminal i istraživanje u pravosuđu i područnim kancelarijama OEBS-a. Cilj projekta je jačanje kapaciteta sudija iz regiona koji postupaju u predmetima ratnih zločina.

 

Pozivamo novinare/snimatelje Vašeg medija da prisustvuju najavljenoj konferenciji koja će se održati 09.30-10.30h, u hotelu "Queen of Montenegro", u Bečićima.


Ostale informacije