Sastanak sa ministrom pravde Rumunije, Tudorel Toaderom

Podgorica, Vila Gorica

24. 09. 2018.

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, gđa Vesna Medenica, sastala se danas sa ministrom pravde Rumunije, g. Tudorel Toaderom, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Sagovornici su imali priliku da razgovaraju o sistemu podjele vlasti u Crnoj Gori i u Rumuniji, pri čemu je predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore naglasila da sudstvo, iako autonomno, ima dobru saradnju sa crnogorskim Ministarstvom pravde u svjetlu procesa eurointegracija, u okviru kojeg Ministarstvo pravde okuplja predstavnike pravosuđa za istim stolom, radi ispunjenja evropske agende.

Pored toga, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore je istakla da saradnja sa Vrhovnim sudom Rumunije postoji kroz Mrežu vrhovnih sudova Evropske unije i CEELI Institut, ali da bi bilo poželjno da postoji tjesnija saradnja vrhovnih sudova Crne Gore i Rumunije.

Na kraju sastanka, zaključeno je da su iskustva Rumunije značajna za Crnu Goru, na organizacionom planu, kao i na polju borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma, te da je podrška Rumunije na daljem putu ka Evropskoj uniji dragocjena za našu državu.  

 
 

 
Kabinet predsjednice

Ostale informacije