SEMINAR ZA PREDSJEDNIKE SUDOVA "Upravljanje sudovima"

Seminar "Upravljanje sudovima" namijenjen predsjednicima crnogorskih sudova održaće se 28.februara i 1.marta 2013, u Bečićima, u organizaciji Centra za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije, a uz podršku Ministarstva pravde, Misije OEBS u Crnoj Gori, Kancelarije UNDP i Britanske ambasade u Podgorici.
 
Dvodnevni seminar će otvoriti:
 
zamjenik predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore Stanka Vučinić,
NJ.E. ambasadorka Velike Britanije Ketrin Najt Sends
Nj.E. ambasador Lubomir Kopaj, šef Misije OEBS u Crnoj Gori
stalni predstavnik UNDP i stalni koordinator sistema UN u Crnoj Gori Rastislav Vrbenski
 
Na seminaru će biti riječi o upravljanju/menadžemntu u sudovima u Crnoj Gori i Hrvatskoj, javnim nabavkama, zaštiti imidža pojedinca i institucije, stvarnom i prividnom konfliktu interesa i etičkim posljedicama.
 
Osim zamjenika predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore predavači na seminaru će biti i predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Branko Hrvatin, sudija Visokog trgovačkog suda Republke Hrvatske Srđan Šimac, profesor političke sociologije na Fakultetima političkih nauka u Beogradu i Podgorici i predsjednik Upravnog odbora Agencije za borbu protiv korupcije u Republici Srbiji dr Zoran Stojiljković i advokat Mirjana Vučinić.
 
Program obuke nosilaca pravosudne funkcije o borbi protiv korupcije dio je šireg Programa za vladavinu prava i zaštite ljudskih prava, koji je Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori započela 2008, kako bi podržala sprovođenje Akcionog plana za reformu pravosuđa u Crnoj Gori.
Cilj Programa je jačanje kapaciteta pravosuđa u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, pomoć sudovima, državnom tužilaštvu i Ministarstvu pravde u obavljanju zadataka iz evropskog partnerstva, kao i osiguranje jednakog pristupa pravdi za sve stanovnike Crne Gore.
 
Seminar se biti svečano otvoren 28.februara, sa početkom u 9.30h, u hotelu "Queen of Montenegro".
Uvodna obraćanja su otvorena za medije.
 
 

Ostale informacije