SVEČANA PROSLAVA DANA CRNOGORSKOG SUDSTVA

26. 10. 2012.

Vrhovni sud Crne Gore i Udruženje sudija tradicionalno svečano obilježavaju 29. oktobar - Dan crnogorskog sudstva.

 

Ovogodišnji sudijski dani na jednom mjestu okupiće nacionalne sudije, sudije Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu i delegacije vrhovnih sudova država regiona.

 

Na svečanom otvaranju dana crnogorskog sudstva prisutnima će se obratiti predsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica, predsjednik Vlade Igor Lukšić, kao i potpredsjednik Vlade i ministar pravde i ljudskih prava Duško Marković.

 

Plenarno zasijedanje koje obuhvata pozdravne govore, referat predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore -"Vladavina prava, sudska vlast i evropski izazovi", kao i izlaganje sudije Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu Nebojše Vučinića- "Nužnost izmjene dosadašnje prakse domaćih sudova u primjeni Konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda" otvoreno je za javnost

 

Za medije će biti otvoreno i predavanje sudije Evropskog suda za ljudska prava Boštjana Zupančića "Evropski sud za ljudska prava u Strazburu i odnos sa vrhovnim sudovima zemalja članica Savjeta Evrope" predvidjeno za utorak, 30.oktobar 2012. godine.

 

Pozivamo novinare/snimatelje Vašeg medija da prisustvuju najavljenom svečanom otvaranju u ponedeljak, 29. oktobra 2012. godine, u 10.00h i predavanju sudije Zupančića u utorak, 30. oktobra 2012. godine u 9.30h.

 

Mjesto održavanja - Kongresna sala hotela "Avala" u Budvi.






Ostale informacije