Svečanost povodom završenog opremanja sudnice Višeg suda u Podgorici

14. 02. 2017.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Nj.E. Margaret En Uehara, posjetila je danas sudnicu Višeg suda u Podgorici, čime se svečano oblježio završetak projekta tehničkog opremanja sudnice, koji je realizovan uz finansijsku podršku ambasade SAD-a u Crnoj Gori. Nakon obilaska sudnice, Nj.E. ambasadorka Uehara, i  predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica, obratile su se medijima.

Predsjednica Medenica, zahvalila se Vladi SAD-a, Njenoj Ekselenciji ambasadorki Uehari i kompletnoj administraciji američke ambasade, na aktivizmu kojim se doprinijelo da crnogorsko sudstvo bude kvalitetnije, efikasnije i transparentnije, ističući da sada imamo tri sudnice u Crnoj Gori koje su opremljene zahvaljujući finansijskoj podršci ambasade SAD-a. Ta pomoć nije sada počela i završila se, ona je permanentna, zaključuje na kraju predsjednica Medenica.

Nj.E. ambasadorka Uehara, izrazila je zadovoljstvo zbog prilike da se pomogne u opremanju sudnice, jer moderno opremljeni sudovi pomažu da se unaprijedi efikasnost i transparentnost suđenja. “Pametna” sudnica je jedna od brojnih pomoći Crnoj Gori i dodaje da će se sa  bliskom saradnjom sa crnogorskim sudstvom nastaviti i ubuduće.  
 
Po završetku svečane ceremonije, predsjednica Medenica i Nj.E. ambasadorka Uehara, su nastavile razgovor u kabinetu predsjednice Vrhovnog suda.

 

 

Kabinet predsjednice

 

Ostale informacije