Svjetski Samit šefova pravosudja u Indiji

Predsjednik Vrhovnog suda na Svjetskom samitu šefova pravosuđa u Indiji

 

 

Predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica prisustvuje Svjetskom samitu šefova pravosuđa 2009, koji se 11.-14. decembra 2009. godine održava u Nju Delhiju, u Indiji.

 

Međunarodni terorizam i bezakonje, opasnosti izbijanja ratova, globalna degradacija prirode predstavljaju imperative za uređenje globalne politike, stvaranje atmosfere globalnog jedinstva i mira, za obezbjeđivanje sigurne budućnosti za čovječanstvo, prvenstveno djecu, koja djeca su posebna i prioritetna tema ovogodišnjeg Samita.

 

U tom smislu, predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore je počasni gost Desete Međunarodne konferencije šefova pravosuđa, gdje će se u nedjelju, 13. decembra, u Laknau, obratiti učesnicima Plenarne sjednice i imati izlaganje na temu "Primjenljivo svjetsko pravo i efikasno globalno upravljanje je svakodnevna potreba kako bi se očuvala budućnost 2 milijarde djece u svijetu i generacija koje će se tek roditi", sa posebnim osvrtom na maloljetničko zakonodavstvo u Crnoj Gori.

 

Na Svjetskom samitu šefova pravosuđa u crnogorskoj delegaciji su i sudija Apelacionog suda i član Sudskog savjeta Svetlana Vujanović i savjetnik predsjednika Vrhovnog suda za međunarodnu saradnju Mirjana Bobičić.


Ostale informacije