UREDNICI ELEKTRONSKIH I ŠTAMPANIH MEDIJA U POSJETI VRHOVNOM SUDU

16.03.2015.
 
Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica sa saradnicima sastala se danas sa glavnim i odgovornim urednicima elektronskih i štampanih medija u okviru tradicionalne aktivnosti "Otvorena vrata".
 
Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji Vrhovnog suda i crnogorskih medija i prostoru za njeno dalje unapređenje, a sve u cilju jačanja transparentnosti rada sudova i boljeg informisanja građana.
 
Sagovornici su razmijenili mišljenja o modalitetima buduće saradnje i načinu prevazilaženja uočenih nedostataka u otvorenosti rada crnogorskih sudova.
Naglašena je potreba za poštovanjem pretpostavke nevinosti, zaštite ličnih podataka, principa javnosti suđenja, proaktivnog pristupa informacijama, većoj saradnji sudova sa medijima kroz institut portparola i potrebi uvođenja "sudstva bez papira" koji bi olakšao pristup spisima predmeta.
 
Glavni i odgovorni urednici televizija RTCG1, "Vijesti" "Atlas", PINK M i 777 i štampanih medija ND "Vijesti" i "Informer" pozdravili su inicijativu Vrhovnog suda za održavanjem današnjeg sastanka, posvećenost na jačanju transparentnosti rada i unapređenju saradnje sa medijima svih sudova u Crnoj Gori.
 

Ostale informacije