KONFERENCIJA ZA MEDIJE

16. 03. 2017.

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica održaće konferenciju za medije u ponedjeljak, 20. marta 2017. godine, u 12:00 časova, u svečanoj sali Vrhovnog suda Crne Gore.

Na konferenciji će biti predstavljen Godišnji izvještaj o radu Vrhovnog suda Crne Gore i izvještaj o radu sudova opšte i posebne nadležnosti u Crnoj Gori za 2016. godinu.

Ovim putem ljubazno pozivamo novinare i snimatelje da medijski proprate najavljenu konferenciju. Preporučujemo da budete u svečanoj sali Vrhovnog suda u 11:30 časova iz logističkih razloga.
 
Mole se predstavnici medija da svoje prisustvo potvrde najkasnije do petka, 17. marta, u 15:00 časova, putem email-a: ksenija.jovicevic@sudstvo.me.Članom 50 Sudskog poslovnika propisano je da sud informiše javnost o svom radu organizovanjem konferencije za medije najmanje jedanput godišnje, kao i da sud može informisati javnost o svom radu i na drugi odgovarajući način u skladu sa zakonom i Sudskim poslovnikom.

                                                                                                             
 Kabinet predsjednice

Komemorativna sjednica povodom smrti Julke Badnjar, sudije Vrhovnog suda Crne Gore

06. 03. 2017.

Iznenada u Podgorici umrla je Julka Badnjar, sudija Vrhovnog suda Crne Gore.

Rođena na Žabljaku 1952. godine, završila Pravni fakultet u Titogradu i bila sudija Osnovnog suda u Žabljaku, Okružnog Privrednog suda u Titogradu i od 1998. godine sudija Vrhovnog suda Crne Gore, koju funkciju je obavljala do smrti.

Bila je i član Sudskog savjeta od 2008. do 2012. godine.

Komemorativna sjednica povodom njene smrti održaće se 07.03.2017.godine u 09,00 časova u Podgorici – sala stare zgrade Vlade, a sahrana istog dana u Podgorici u 15,00 časova.
  
 
Vrhovni sud Crne Gore
 

Svečanost povodom završenog opremanja sudnice Višeg suda u Podgorici

10. 02. 2017.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država, Nj.E. Margaret En Uehara, će u utorak 14. februara sa početkom u 10  časova, posjetiti sudnicu Višeg suda u Podgorici, čime će se svečano oblježiti završetak projekta tehničkog opremanja sudnice, koji je realizovan uz finansijsku podršku ambasade SAD-a u Crnoj Gori. Nakon obilaska sudnice, Nj.E. ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, i  predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica, obratiće se medijima u svečanoj sali Vrhovnog suda sa početkom u 10:30 časova.

Po završetku svečane ceremonije, predsjednica Medenica i Nj.E. ambasadorka Uehara, će se sastati u kabinetu predsjednice Vrhovnog suda.

Pozivamo novinare/snimatelje Vašeg medija da prisustvuju najavljenom događaju koji će se održati u Višem sudu u Podgorici, ulica Njegoševa broj 10, u Podgorici sa početkom u 10  časova.
 
KABINET PREDSJEDNICE

Memorandum o saradnji Vrhovnog suda Crne Gore i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore

16. 11. 2016.Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prof.dr.Velimir Rakočević u petak 18.novembra sa početkom u 11 časova, potpisaće Memorandum o saradnji.

Svrha Memoranduma je uspostavljanje saradnje,  tokom koje će Vrhovni sud omogućiti studentima Pravnog fakulteta da obavljaju stručnu praksu u osnovnim ili višim sudovima  radi njihovog stručnog usavršavanja i sticanja praktičnih vještina.

Uspostavljanjem saradnje, obezbijediće se učešće sudija Vrhovnog suda u nastavi na osnovnim i postdiplomskim studijama, dok će profesori Pravnog fakulteta učestvovati u programima permanentnog obrazovanja sudija, kao i u Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu.

Pozivamo novinare /snimatelje Vašeg medija da prisustvuju najavljenom događaju koji će se održati u petak, 18. novembra 2016.godine, u 11.00h, u svečanoj sali Vrhovnog suda Crne Gore.
                                                                                        
 Kabinet predsjednice suda                                                                                        
                                                      
           
                                                                            

                                                                                         

SASTANAK PREDSJEDNICE VRHOVNOG SUDA SA SVIM PREDSJEDNICIMA SUDOVA U CRNOJ GORI

27. 10. 2016.

U okviru obilježavanja 29.oktobra – Dana crnogorskog sudstva,  biće održan i sastanak predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore, Vesne Medenice sa svim predsjednicima sudova u Crnoj Gori. Saglasno strateškim obavezama i preporukama NVO Centar za demokratsku tranziciju u cilju poboljšanja transparentnosti rada sudova, organizovaće se Konferencija za medije,  koja će  se održati 30.oktobra 2016.godine u Budvi, sa početkom u 10.30 časova. Konferencija će biti posvećena i svim aktuelnim temama koje izazivaju posebnu pažnju javnosti.
 
Pozivamo novinare /snimatelje Vašeg medija da prisustvuju najavljenoj Konferenciji koja će se održati u nedelju, 30. oktobra 2016.godine, u 10.30h, u Budvi u hotelu “Avala”.
 
                                                                                                            KABINET PREDSJEDNICE