Konferencija predsjednika vrhovnih sudova i generalnih tužilaca

"Međunarodni terorizam i ilegalne migracije", 20.06.2019.

Vrhovni sud Crne Gore organizuje Konferenciju predsjednika vrhovnih sudova i generalnih tužilaca "Međunarodni terorizam i ilegalne migracije", koja će se održati od 24. do 26. juna u Budvi, u hotelu "Splendid", sa početkom u 10:00 časova. 

U uvodnom dijelu Konferencije, učesnicima će se obratiti:
  • Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore
  • Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde
  • Ivica Stanković, vrhovni državni tužilac Crne Gore
  • Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova
  • Nj.E. Judy Rising Reinke, ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori  
Međunarodna Konferencija, čiju organizaciju je podržala Ambasada SAD-a u Crnoj Gori, će okupiti najviše predstavnike krivičnih pravosuđa Crne Gore, Austrije, Albanije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Mađarske, Italije, Kosova, Kuvajta, Litvanije, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Srbije, Slovenije, Turske i Sjedinjenih Američkih Država.

Pozivamo novinare, fotografe i kamermane da prisustvuju uvodnom dijelu Konferencije. Potvrdu prisustva je neophodno poslati putem e-maila na adresu portparolke suda: ksenija.jovicevic@sudstvo.me. 

Predstavnicima medija preporučujemo da budu u sali "Petrović Crnojević", najkasnije do 09:30 časova, iz logističkih razloga.
 
Kabinet predsjednice

"Otvorena vrata" - prijem predstavnika diplomatskog kora u Vrhovnom sudu Crne Gore

15. 05. 2019.

Vrhovni sud Crne Gore organizuje "Otvorena vrata" za ambasadore država, koje imaju stalna diplomatska predstavništva u Crnoj Gori, u petak, 17. maja 2019. godine, sa početkom u 11.00 časova.
    
Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, gospođa Vesna Medenica će diplomatskom koru u Crnoj Gori predstaviti Izvještaj o radu Vrhovnog suda Crne Gore za 2018. godinu i ostvarene rezultate sudova, sa posebnim akcentom na ispunjenje obaveza sudstva u pregovaračkom procesu.  

Ovim putem ljubazno pozivamo novinare i snimatelje da medijski proprate uvodni dio prijema ambasadora u Vrhovnom sudu Crne Gore. Preporučujemo da budete u Svečanoj sali Vrhovnog suda Crne Gore u 10:30 časova, iz logističkih razloga.

Mole se predstavnici medija da svoje prisustvo potvrde najkasnije do petka, 17. aprila u 10:00 časova, putem email adrese portparolke suda: ksenija.jovicevic@sudstvo.me.

Za sva dodatna pitanja o konferenciji možete nas kontaktirati putem navedenog email-a, ili na broj telefona: 020/665-405.
Kabinet predsjednice

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore učestvuje na Okruglom stolu posvećenom zaštiti prava na suđenje u razumnom roku u upravnom postupku i upravnom sporu

24. 04. 2019.

četvrtak, 25. aprila 2019. godine biće održan Okrugli sto „Analiza postojećeg zakonskog uređenja i prakse u vezi sa djelotvornim pravnim sredstvima za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku u upravnom postupku i upravnom sporu“ u hotelu Centre Ville (Cetinjska 7) u Podgorici.

Tom prilikom biće predstavljene preporuke sadržane u Analizi, sa ciljem jačanja mehanizama zaštite prava na suđenje u razumnom roku u upravnom postupku i upravnom sporu, u svjetlu prakse Evropskog suda za ljudska prava.

Događaju će prisustvovati sudije Vrhovnog suda Crne Gore, sudije i savjetnici Upravnog suda Crne Gore, zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, predstavnici Ministarstva javne uprave, Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i Uprave za kadrove.

Okrugli sto će otvoriti predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica, a učesnike će u uvodnim obraćanjima pozdraviti predsjednica Upravnog suda Crne Gore Branka Lakočević i koordinatorka projekta Savjeta Evrope Ivona Dragutinović.
Kabinet predsjednice

Konferencija za medije predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore

22. 04. 2019.

 
Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, gđa Vesna Medenica, održaće konferenciju za medije u srijedu, 24. aprila 2019. godine, u 12:00 časova, u  Svečanoj sali Vrhovnog suda Crne Gore.

Na konferenciji će biti predstavljen Godišnji izvještaj o radu Vrhovnog suda Crne Gore i izvještaj o radu sudova opšte i posebne nadležnosti u Crnoj Gori za 2018. godinu.

Ovim putem ljubazno pozivamo novinare i snimatelje da medijski proprate najavljenu konferenciju. Preporučujemo da budete u svečanoj sali Vrhovnog suda u 11:30 časova, iz logističkih razloga.

Mole se predstavnici medija da svoje prisustvo potvrde najkasnije do srijede, 24. aprila u 10:00 časova, putem email adrese portparolke suda: ksenija.jovicevic@sudstvo.me.

Za sva dodatna pitanja o konferenciji možete nas kontaktirati putem navedenog email-a, ili na broj telefona: 020/665-405.

Članom 50 Sudskog poslovnika propisano je da sud informiše javnost o svom radu organizovanjem konferencije za medije najmanje jedanput godišnje, kao i da sud može informisati javnost o svom radu i na drugi odgovarajući način u skladu sa zakonom i Sudskim poslovnikom.
 
Kabinet predsjednice
 

Regionalna konferencija "Obaveza izvršavanja odluka Evropskog suda za ljudska prava"

30. 01. 2019.

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, gđa Vesna Medenica, govoriće u četvrtak, 31. januara 2019. godine (10:00 h) na Regionalnoj konferenciji "Obaveza izvršavanja odluka Evropskog suda za ljudska prava", koju organizuje Programska kancelarija Savjeta Evrope u Podgorici u saradnji sa Kancelarijom zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, u Podgorici (Hotel Hilton).
 
U uvodnom dijelu konferencije, pored predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore, učesnicima će se obratiti potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar pravde, gdin Zoran Pažin, predsjednik Ustavnog suda Crne Gore, gdin Dragoljub Drašković, vrhovni državni tužilac Crne Gore, gdin Ivica Stanković, Nj.E. Aivo Orav, ambasador Evropske unije u Crnoj Gori i šef Odsjeka za Jugoistočnu Evropu u Savjetu Evrope, gdin Daniel Schmidt.
 
KABINET PREDSJEDNICE

Ostale informacije