KONFERENCIJA VRHOVNIH SUDOVA DRŽAVA ČLANICA EVROPSKE UNIJE I DRŽAVA KANDIDATA

13. 09. 2016.

Imajući u vidu da ove godine Crna Gora obilježava deset godina od obnove crnogorske nezavisnosti,  Vrhovni sud Crne Gore, uz podršku Ambasade SAD-a u Crnoj Gori, organizuje Konferenciju Vrhovnih sudova država članica Evropske Unije i država kandidata, koja će se održati u Cetinju, u "Vladinom domu", od 19.-22. septembra 2016. godine. Tema konferencije je "Uloga Vrhovnih sudova u kreiranju sudske prakse-harmonizacija, kao i izgradnja povjerenja javnosti u pravosuđe, saradnja sa medijima i upoznavanje javnosti sa radom sudova

Ovogodišnja Konferencija, biće prilika da predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, gospođa Vesna Medenica, predstavi desetogodišnji reformski proces kroz koji je prošlo crnogorsko pravosuđe, kao  i postignute rezultate, a koji su uslov za ulazak naše zemlje u Evropsku Uniju.  Osim predsjednice Medenice, u uvodnim izlaganjima, prisutnima će se obratiti ministar pravde, gospodin Zoran Pažin, kao  i  Dr. B. Bix Aliu, otpravnik poslova u Ambasadi SAD-a u Podgorici.

Prvog dana Konferencije, delegaciju crnogorskog pravosuđa, kao i predstavnike najviših sudskih instanci iz zemalja Evropske Unije i država kandidata, primiće predsjednik države, gospodin Filip Vujanović.
 
Pozivamo novinare/snimatelje vašeg medija da prisustvuju najavljenom događaju, koji će se održati u “Vladinom domu” na Cetinju, 19. septembra sa početkom u 10 časova.
 
KABINET PREDSJEDNICE
 

Ostale informacije