ZVANIČNA POSJETA PREDSJEDNIKA VRHOVNOG SUDA REPUBLIKE AZERBEJDŽAN

22. 06. 2016.

 
Predsjednik Vrhovnog suda Republike Azerbejdžan, g.din Ramiz Rzayev, boraviće u zvaničnoj posjeti Vrhovnom sudu Crne Gore, u periodu od 23.- 26. juna 2016.godine. Ova posjeta predstavlja nastavak interaktivnog dijaloga, koji je između dva predsjednika započet ranije, i nastavljen u okviru saradnje na Konferenciji predsjednika Vrhovnih sudova Centralne i Istočne Evrope, radi razmjene iskustava i mišljenja.  Predsjednici najviših sudskih instanci, imaće priliku da razgovaraju o širokom broju tema, uključujući rješavanje starih predmeta i  sprečavanje njihovog nastanka, alternativno rješavanje sporova, harmonizaciju sudske prakse, saradnju sa Evropskim sudom za ljudska prava, izgradnja povjerenja  javnosti u pravosuđe, kao i o obuku sudija i sudijskih pomoćnika

Tim povodom, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, g.đa Vesna Medenica i predsjednik Vrhovnog suda Republike Azerbejdžan, obratiće se medijima. Javno obraćanje oba predsjednika,  biće održano u četvrtak 23.06.2016.godine, sa početkom u 12.30 časova.

Pozivamo novinare/snimatelje vašeg medija da prisustvuju najavljenom događaju, koji će se održati u holu Vrhovnog suda, Ulica Njegoševa broj 10, u Podgorici. 

 KABINET PREDSJEDNIKAOstale informacije