"Otvorena vrata"-diplomate u posjeti Vrhovnom sudu

18. 05. 2016.

Vrhovni sud Crne Gore organizuje dan "Otvorenih vrata" za ambasadore država koji imaju stalna diplomatska predstavništva u Crnoj Gori u četvrtak, 19. maja 2016. godine, sa početkom u 12.00h.
 
Uz tradicionalno organizovanje "Otvorenih vrata" Vrhovni sud ima potrebu obilježiti i 10 godina od obnove crnogorske nezavisnosti i dati prikaz reformskog puta crnogorskog sudstva u ovih 10 godina, kao i poziciju sudstva sa rezultatima pregovaračkog procesa.

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica predočiće diplomatskom koru i rezultate rada sudova u 2015. godini, ali i strateške ciljeve i prioritete crnogorskog sudskog sistema.

Pozivamo novinare/snimatelje Vašeg medija da u dijelu sastanka koji je otvoren za medije prisustvuju najavljenom događaju koji će se održati u Svečanoj sali Vrhovnog suda, Njegoševa ulica broj 10, u Podgorici.

"Otvorena vrata" - predsjednik Vlade Milo Đukanović u posjeti Vrhovnom sudu

4.05.2015.
 
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović predvodiće delegaciju Vlade koja će zvanično posjetiti Vrhovni sud Crne Gore u utorak, 5. maja 2015. godine, u 12.00h.
    
Posjeta predstavnika Vlade organizuje se u okviru aktivnosti "Otvorena vrata" - jačanja transparentnosti rada Vrhovnog suda i saradnje sa drugim državnim organima.
 
Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica predočiće zvaničnicima izvršne vlasti Godišnji izvještaj o radu Vrhovnog i sudova u Crnoj Gori za 2014, prioritete i izazove nacionalnog sudskog sistema u tekućem procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i NATO-u.
 
Na sastanku će biti riječi o uzajamnim obavezama i unapređenju saradnje sudske i izvršne vlasti u pravcu ispunjenja obaveza iz poglavlja 23 i 24.
 
U Vladinoj delegaciji su i potpredsjednik za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duško Marković, ministar pravde Zoran Pažin i ministar finansija Radoje Žugić.
 
Medijima je dozvoljeno snimanje uvodnih sekvenci sastanka (pokrivalice).
 
Izjave za javnost predsjednika Vrhovnog suda i Vlade Crne Gore predvidjene su za 14.30h, nakon završetka sastanka, u holu Vrhovnog suda.

"Otvorena vrata" - diplomate u posjeti Vrhovnom sudu

22. 04. 2015.

Vrhovni sud Crne Gore organizuje dan "Otvorenih vrata" za ambasadore država koji imaju stalna diplomatska predstavništva u Crnoj Gori u četvrtak, 23. aprila 2015. godine, sa početkom u 12.00h.
   
Predsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica predočiće diplomatskom koru Godišnji izvještaj o radu Vrhovnog i sudova u Crnoj Gori za 2014, strateške ciljeve i izazove u funkcionisanju sudske grane vlasti i odgovarati na pitanja ambasadora.
 
Pozivamo novinare/snimatelje Vašeg medija da u dijelu sastanka koji je otvoren za medije prisustvuju najavljenom događaju koji će se održati u Svečanoj sali Vrhovnog suda, Njegoševa ulica broj 10, u Podgorici.

UREDNICI ELEKTRONSKIH I ŠTAMPANIH MEDIJA U POSJETI VRHOVNOM SUDU

16.03.2015.
 
Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica sa saradnicima sastala se danas sa glavnim i odgovornim urednicima elektronskih i štampanih medija u okviru tradicionalne aktivnosti "Otvorena vrata".
 
Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji Vrhovnog suda i crnogorskih medija i prostoru za njeno dalje unapređenje, a sve u cilju jačanja transparentnosti rada sudova i boljeg informisanja građana.
 
Sagovornici su razmijenili mišljenja o modalitetima buduće saradnje i načinu prevazilaženja uočenih nedostataka u otvorenosti rada crnogorskih sudova.
Naglašena je potreba za poštovanjem pretpostavke nevinosti, zaštite ličnih podataka, principa javnosti suđenja, proaktivnog pristupa informacijama, većoj saradnji sudova sa medijima kroz institut portparola i potrebi uvođenja "sudstva bez papira" koji bi olakšao pristup spisima predmeta.
 
Glavni i odgovorni urednici televizija RTCG1, "Vijesti" "Atlas", PINK M i 777 i štampanih medija ND "Vijesti" i "Informer" pozdravili su inicijativu Vrhovnog suda za održavanjem današnjeg sastanka, posvećenost na jačanju transparentnosti rada i unapređenju saradnje sa medijima svih sudova u Crnoj Gori.
 

"Otvorena vrata" - studenti Fakulteta pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica u posjeti Vrhovnom sudu

Vrhovni sud Crne Gore za studente Fakulteta pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica organizuje dan "Otvorenih vrata" u petak, 30. maja 2014. godine, sa početkom u 12.00h.
   
Predsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica približiće studentima način funkcionisanja crnogorskog sudskog sistema, rezultate rada sudova, strateške ciljeve i izazove u funkcionisanju sudske grane vlasti i odgovarati na pitanja budućih diplomiranih pravnika.

 Pozivamo novinare/snimatelje Vašeg medija da prisustvuju najavljenom događaju koji će se održati u Svečanoj sali Vrhovnog suda, Njegoševa ulica broj 10, u Podgorici.