Konferencija o upravljanju sudovima

27. 02. 2017.

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, gospođa Vesna Medenica, učestvuje na dvodnevnoj Konferenciji o upravljanju sudovima, koja je danas počela u Kolašinu.  Ovaj događaj organizovao  je Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, uz finansijsku podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori.

Predsjednica Medenica svečano je otvorila skup, a tokom daljeg rada Konferencije, imala je izlaganje pod nazivom ” Predsjednici i njihov neophodni aktivizam na polju unifikacije sudske prakse, jačanja pravne sigurnosti i primjene evropskih pravnih standarda” .     

Moderno sudstvo i evropski standardi o transparentnosti, donijeli su potrebu za sofisticiranim menadžmentom, koji mora biti osnažen profesionalnim sudskim savjetnicima, koji će predsjednicima pomagati u svakodnevnom radu i savjetovati ih o najvažnijim pravosudnim temama. U tom smislu, kreiranje i sprovođenje kadrovske politike, te konstantna ulaganja u vještine zaposlenih, stavljaju u centar sve sposobnosti koje predsjednik suda mora imati: liderstvo, timski rad, vještine interne i eksterne komunikacije, etiku, disciplinu, primjenu tehnoloških sredstava, vršenje više poslova istovremeno, i mnoge druge, istakla je predsjednica u svom izlaganju.

Konferencija je okupila predstavnike na najvišem nivou: predsjednike crnogorskih sudova, predsjednika  Vrhovnog suda Republike Hrvatske, bivše predsjednike Vrhovnog suda Republike Srbije i Republike Slovenije, kao i sudije  sudova iz SAD-a.

 
                                                                                                            KABINET PREDSJEDNICE

Ostale informacije