Posjeta ambasadora NR Kine Vrhovnom sudu Crne Gore

09. 08. 2016.


Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore,Vesna Medenica sastala se danas sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori,  g-dinom Cui Zhiwei-em.
 
Razlog posjete kineskog ambasadora bio je osvrt na dosadašnju uspješnu saradnju, koja je potvrđena i  učešćem predstavnika crnogorskog sudstva na Konferenciji predsjednika vrhovnih sudova Kine i Centralne i Istočne Evrope, koja je održana u Suzhou, 4.-5. maja 2016. godine, kao i na drugim brojnim konferencijama u Kini.  Takođe, predstavnici najviše sudske grane vlasti iz Kine su ranije boravili u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, a predstojeća Konferencija Vrhovnih sudova država članica Evropske Unije i država kandidata, koja će se organizovati u Crnoj Gori, od 19.-22. septembra 2016. godine, će biti prilika da visoka delegacija kineskog sudstva po drugi put boravi u našoj zemlji.
 
Sagovornici su ocijenili da je tokom posljednjih godina pravosudna saradnja Kine i Crne Gore bila izuzetno uspješna, a ambasador NR Kine je još jednom potvrdio spremnost kineske vlade da pomogne u modernizaciji Informacionih tehnologija crnogorskog sudstva, kao i drugih zahtjeva upućenih od strane crnogorskih sudova.

  

Ostale informacije