Sistem formalnog ocjenjivanja sudija u Crnoj Gori

24. 02. 2017.


Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, gospođa Vesna Medenica imala je danas uvodno izlaganje na Trećem konsultativnom sastanku sa sudijama: ”Sistem formalnog ocjenjivanja sudija u Crnoj Gori- iskustva i izazovi”, a koji je organizovan od strane Savjeta Evrope u Crnoj Gori. Takođe, sudija Vrhovnog suda Crne Gore i član Vijeća sudija za ocjenjivanje sudija Osnovnog suda u Nikšiću, gospodin Radule Kojović, predstavio je rezultata testiranja sistema ocjenjivanja sudija sprovedenog u Osnovnom sudu u Nikšiću.  

Sistem ocjenjivanja u Crnoj Gori mora uzeti u obzir sve izazove sa kojima su se susrele susjedne države i usredsrijediti se na to da ocjenjivanjem sudija pojačamo kvalitet pravde, bez narušavanja sudijske nezavisnosti, stimulišući svakog sudiju da bolje radi u već složenoj sudijskoj okolini i podižući pitanje odgovornosti u slučajevima gdje je to neophodno, istakla je predsjednica Medenica.

Na kraju izlaganja, predsjednica Vrhovnog suda, izrazila je  uvjerenje da će Vrhovni sud Crne Gore, kroz učešće svojih predstavnika u Komisiji za ocjenjivanje, nastaviti sa svojim radom na stvaranju pravednog sistema i zdrave klime za ocjenjivanje crnogorskih sudija.


 
                                                                                                                    KABINET PREDSJEDNICE





Ostale informacije