SUSRET PREDSJEDNICE VRHOVNOG SUDA SA PREDSTAVNICIMA STEJT DIPARTMENTA

15. 09. 2016.

 Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, gospođa Vesna Medenica, sastala se danas sa Christine Tefft, zamjenicom direktora za državne i regionalne programe u Stejt Dipartmentu, kao i sa predstavnicama Biroa Stejt Dipartmenta za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i sprovođenje zakona, Roushani Mansoor i Victorijom Bonasera. Sastanku su prisustvovali i predstavnik USAID-a Shannon Maguire, i Erik Larson, pravni savjetnik, u Ambasadi SAD-a u Podgorici.

Predmet sastanka bio je reforma crnogorskog sudstva u proteklih 10 godina, procjena napretka u procesu EU integracija, postojeći problemi i izazovi u oblasti vladavine prava. Takođe, na sastanku je bilo riječi o  pravnim prazninama u sistemu,  gdje  je prepoznata mogućnost za pružanja podrške američke vlade, kao i za tehničku podršku i pomoć za stvaranje potrebnih uslova za što efikasniji i kvalitetniji rad nosilaca sudijske funkcije.

Sagovornici su zaključili da postojeći informacioni sistem sudova treba prilagoditi potrebama boljeg i kvalitetnijeg statističkog izvještavanja, kao i raditi na podizanju povjerenja javnosti u rad sudova.
 
 
KABINET PREDSJEDNICE
 

Ostale informacije