Saopštenje za medije

DAN CRNOGORSKOG SUDSTVA

06. 03. 2012.

Crna Gora kroz svoju državnopravnu istoriju, po značaju pravnih spomenika i pravnih ustanova,  svrstava se u red država sa izuzetnom pravnom tradicijom.

            Po prvi put imamo priliku da istoriju crnogorskog sudstva sabranu u jednoj knjizi (211) godina ponudimo i sebi i drugima, kao i Monografiju Vrhovnog suda Crne Gore (130) godina, koja izdanja su iz pera dr Čedomira Bogićevića, sudije Vrhovnog suda Crne Gore.

            Svečana sjednica će se održati u Vladinom domu na Cetinju 29. oktobra 2009. godine u 12,00 sati kada ćemo ujedno obilježiti "DAN CRNOGORSKOG SUDSTVA".

            Na svečanoj sjednici sve prisutne pozdraviće Vesna Medenica, predsjednik Vrhovnog suda, dok će o izdajima govoriti dr. prof. Mijat Šuković akademik, dr. prof. Milan Marković, predsjednik Ustavnog suda Crne Gore i dr. prof. Djordje Borozan, akademik.

            Ujedno Vas obavještavamo da će na sudijskim danima 30. oktobra 2009. godine sa početkom u 10,00 časova, u hotelu "Avala" u kongresnoj sali uvodno izlaganje na temu "Sudstvo danas" upravo imati predsjednik Vrhovnog suda  Crne Gore Vesna Medenica.

            Agenda sudskih dana, nalazi se na sajtu Vrhovnog suda adresa: www.vrhsudcg.gov.me.

            Ujedno se obavještavate da će Memorandum o razumijevanju za implementaciju projekta "Jačanje efikasnosti pravosudja u Crnoj Gori", koji finansira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira International Menagement Group, biti potpisan upravo na danima sudstva u hotelu "Avala" 30. oktobra 2009. godine u 12,00 sati u Kongresnoj dvorani izmedju:

             Ministarstva pravde Crne Gore - ministar Miraš Radović,

             Sudskog savjeta Crne Gore - predsjednik Vesna Medenica,

            Visokosudsko-tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine prdsjednik Milorad Novković i

            International Menagment Grupe -generalni direktor Dino Bicciato.

 

            Tekst Memoranduma o razumijevanju nalazi se na sajtu Sudskog savjeta Crne Gore.

 

KABINET PREDSJEDNIKA