POČELO SUĐENJE U KRIVIČNOM PREDMETU PROTIV ŠARIĆA I LONČARA

16. 09. 2011.

Pred Specijalizovanim odjeljenjem Višeg suda u Bijelom Polju, kojim predsjedava sudija Šefkija Đešević juče i danas održan je glavni pretres u krivičnom predmetu protiv optuženih Duška Šarića i Jovice Lončara. Optuženi Duško Šarić je optužen zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, dok se obojici optuženih stavlja na teret izvršenje produženog krivičnog djela pranje novca.
Prije početka glavnog pretresa, vijeće je odbilo predlog odbrane da se glavni pretres odloži i zakaže pripremno ročište, i odlučeno je da se glavni pretres održi, nakon čega su optuženi iznijeli svoju odbranu tako što su negirali krivicu za izvršenje krivičnih djela koja im se optužnicom stavljaju na teret.
U nastavku suđenja, koje je u kontinuitetu zakazano do 29.jula, vijeće će otpočeti sa izvođenjem dokaza predloženih optužnicom Odjeljenja Vrhovnog dražavnog tužilaštva za suzbijanje organizovanog kriminala, ratnih zločina, terorizma i korupcije.

Ostale informacije